Saturday, March 26, 2011

Slani rolat







Potrebno je:

4 jajeta,
jedna šolja baršna,
na vrh noža praška za pecivo,
čaša jogurta,
pola kašičice soli,
200 g sira,
200 g šunke (pilećih prsa),
malo majoneza.

Priprema:

Žumanca dobro umutiti, dodati brašno, jogurt, prašak za pecivo i čvrsto ulupan sneg od belanaca pa peći u podmazanom plehu.
Na vruće testo staviti mešavinu sira, seckane šunke i majoneza i uviti u rolat. Kada se ohladi, premazati majonezom i posuti rendanim sirom.

Wednesday, March 23, 2011

Korn fleks kocke

Sastojci:



 
250 g korn fleksa
100 g susama
8 kašika meda
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
100 g suvog grožđa
200 g margarina
100 g seckanih oraha

Priprema:

Na tihoj vatri otopiti med, šećer, margarin, pa u tu smesu dodati propržen susam, čokoladu, suvo grožđe, orahe i korn fleks. Dobro sjediniti i preliti u podmazan četvrtast pleh. Rukom sabiti tako da nema vazduha. Ohladiti i seći na kocke.

Torta od oraha


Torta od oraha, torte
Torta od oraha, torteZa kore je potrebno:

15 belanaca,
15 kašiak šećera,
150 g seckanih oraha,
6 kašika brašna,
3 kašike ulja.

Torta od oraha, torteZa fil je potrebno:

15 žumanaca,
3 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,
750 ml mleka,
maslac,
Torta od oraha, torte150 g šećera u prahu,
100 g mlevenih oraha,
100 g kokosovog brašna,
100 g istopljene čokolade,
100 g suvog grožđa.

Za glazuru je potrebno:

200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za kuvanje,
pola čaše vode,
kašika maslaca.

Priprema:

Ispeći pojedinačno tri kore tako što za svaku treba umutiti pet belanaca, pet kašika šećera, dve kašike brašna, kašiku ulja i 50 g seckanih oraha.
Kore pecite 20 minuta na 180 ⁰C.
Torta od oraha, torteZa fil umutiti 15 žumanaca sa tri kesice pudinga od vanile, dodati 6 kašika šećera pa sipati u 750 ml mleka i kuvati na pari.
Posebno umutiti margarin sa 150 g šećera u prahu pa ga  dodati u ohlađen fil.
Fil podeliti na tri dela, u prvi dodati orahe i kokosovo brašno, u drugi istopljenu čokoladu i 100 g suvog grožđa. Treći deo fila ostaje prazan.
Za glazuru umutiti šećer s vodom, skloniti sa šporeta, dodati rendanu čokoladu i maslac, mešati dok se malo ne ohladi i njome preliti tortu.

Saturday, March 19, 2011

Slane perece



Potreban material za slane perece:

250 g margarina,
150 ml ulja,
Pereci2 žumanceta,
2 belanceta,
0,25 l mleka,
kašičica suvog kvasca,
kašičica kima,
kašičica soli,
Pereci1 kg brašna,
susam.

Priprema pereca:

Umutiti dobro margarin, zatim dodati zejtin, žumanca, mleko, kvasac, kim, so i brašno.
Umesiti glatko testo pa ga razviti na debljinu prsta.
Vaditi perece modlom i ređati ih u tepsiji.
Perece premazati umućenim belancetom i po želji posuti sitnom solju i susamom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 C, dok ne porumene.

Thursday, March 17, 2011

Čokoladni mafini


Kada sam pravila ove čokoladne mafine, imala sam dilemu da li da čololadu istopim i pomešam sa testom ili da testo prvo stavim u kalupe pa tek onda da dodam po nekoliko kockica čokolade. Opredelila sam se za drugu varijantu. Bila sam sigurna da nisam pogrešila tek kada sam isprobala i mafine sa čokoladom istopljenom i pomešanom sa testom.

Za čokoladne mafine je potrebno: 
Čokoladni mafini

2 jajeta,
2 kašike šećera,
čaša (200 ml) ulja,
250 g brašna,
Mafini sa čokoladom1 kesica praška za pecivo,
200 ml mleka,
susam,
200 g čokolade,


Cokoladni mafiniČokoladni mafini su pripremljeni na sledeći način:

Umutiti jaja i šećer. 
Dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. 
Smesu sipati u podmazane kalupe. 
U sredinu testa staviti po dve-tri kockice čokolade u svaki kalup pojedinačno. 
Mafini sa cokoladomOdozgo posuti susamom. 
Peći na 200 ⁰C dok mafini ne porumene.







Wednesday, March 16, 2011

Proja






Sastojci:

3 jajeta,
200 ml kiselog mleka,
100 ml ulja,
200 g kukuruznog brašna,
100 g feta sira,
2 kašike pšeničnog brašna,
jedna kesica praška za pecivo
so,
susam,
seme lana.

Priprema:

Umutiti jaja a zatim dodati kiselo mleko, ulje, izmrvljen sir, kašičicu soli, obe vrste brašna i prašak za pecivo. Sipati u prethodno podmazan pleh broj 28. Posuti susamom i lanenim semenom. Peći na 200 ⁰C u prethodno zagrejanoj rerni.

Tuesday, March 15, 2011

Pica mafini


Pica mafini
Pica mafini 1

Pica mafini 2
Pica mafini 3
Za pica mafine je potrebno:

4 jajeta,
200 g kukuruznog brašna,
200 g pšeničnog brašna,
200 ml ulja,
200 ml kiselog mleka ili jogurta,
1 prašak za pecivo,
200 g šunke,
100 g kačkavalja,
50 g feta sira,
3 kisela krastavca,
origano,
so,
susam i
seme lana za posipanje.

Pica mafine pripremiti na sledeći način:

Iseckati šunku i krastavce. 
Kačkavalj izrendati na krupno rende a feta sir izmrviti. 
Pomešati obe vrste brašna i prašak za pecivo pa dodati šunku, krastavce, obe vrste sira i malo origana. Posebno umutiti jaja i kiselo mleko (jogurt) pa dodati pola kašičice soli. 
Mešavinu sa jajima dodati u smesu sa brašnom i dobro umutiti. 
Smesu sipati u kalupe za mafine, prethodno pomazane uljem. 
Mafine posuti susamom i lanom. 
Peći na 200 ⁰C oko 30 minuta.

Sunday, March 13, 2011

Kokos kolač


Potrebno je:

-          200 g pšeničnog griza,
-          200 g kokosovog brašna,
-          200 g šećera,
-          0,5 l jogurta,
-          1 prašak za pecivo,
-          malo putera.

Za fil:
-          2 pudinga od vanile,
-          2 šlaga.

Za sirup:
-          2,5 l vode,
-          250 g šećera,
-          1 vanilin šećer.

Priprema:

Rernu zagrejati na 250 ⁰C. U dubljoj plastičnoj činiji dobro izmešati griz, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo i jogurt. Pripremljenu smesu sipati u puterom podmazan pleh. Pleh staviti u zagrejanu rernu i peći.
U lončetu prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer.
Kada je kora pečena, izvaditi je iz rerne i preliti vrelim sirupom pa je ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati dva pudinga od vanile po uputstvu sa kesice i ostaviti ih da se hlade uz povremeno mešanje.
Kada se kora ohladila, premazati je pudingom a preko pudinga staviti dva čvrso ulupana šlaga.
Staviti u frižider i sačekati da se dobro ohladi pre služenja.

Baklava sa čokoladom

Još jedan interesantan recept.

To je rolovana baklava sa čokoladom koja je u poslednje vreme jako popularna. 


Potreban materijal:
Baklava sa čokoladom
Baklava sa čokoladom 1
Baklava sa čokoladom 2

500 g kora za baklavu,
200 g oraha,
200 g čokolade za kuvanje,
50 g pšeničnog griza,
500 g šećera,
500 ml vode,
1 limun i
1 vanilin šećer.
250 g margarina.


Ova rolovana baklava sa čikoladom i orasima je pripremljena na sledeći način:


Čokoladu izrendati na krupnije rende i pomešati je sa mlevenim orasima pa toj smesi dodati pšenični griz.


Baklava sa čokoladom 3Po 3 kore slagati jednu na drugu, a duž jednog kraja gornje gore naneti mešavinu čokolade, oraha i griza.

Urolanu baklavu staviti u pleh iseći na komade i preliti rastopljenim margarinom.

Peći na 200 ⁰C.

U 500 ml vode, dodati 500 g šećera i sok od jednog limuna, kuvati dok ne provri i preliti po pečenoj baklavi.

Baklavu po želji preliti tečnom čokoladom .


Za još sličnih recepata posetite stranicu baklave.

Thursday, March 10, 2011

Rolat od kokosa

Potreban materijal:Rolat od kokosa

3 јајета,
300 g šećera u prahu,
100 g butera,
150 g mlevenog keksa,
150 g kokosovog brašna,
120 g čokolade,
Rolat od kokosa 150 g suvog grožđa.

Priprema:

Dobro umutiti 3 belanca pa dodati 150 g šećera u prahu, 150 g mlevenog keksa i 100 g kokosovog brašna.
Sve dobro izmešati i razviti u koru debljine 1 cm.
Rolat od kokosa 2
Fil:

Umutiti 3 žumanca, 150 g šećera u prahu, buter, 60 g rastopljene čokolade i suvo grožđe. Ovaj fil premazati preko kore i uvaljati.

Rolat od kokosa 3Glazura:

Rastopiti 60 g čokolade, dodatu kašiku ulja i malo vode.
Ovakvom glazurom preliti rolat a odozgo posuti kokosovim brašnom.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...