Thursday, May 5, 2011

Kikiriki torta


Za koru je potrebno:

12 belanaca,
12 kašika šećera u prahu,
240 g mlevenog kikirikija,
150 g margarina,
150 g čokolade,
6 kašika brašna,
3 praška za pecivo.


Kikiriki torta
Kikiriki tortaZa fil je potrebno:

Kikiriki torta12 žumanaca,
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade,
800 ml mleka,
200 g margarina,
200 g suvog grožđa,
2 pudinga od čokolade,
2 šlaga od čokolade (za ukrašavanje)
50 - 100 g seckanig kikirikija.

Kore, priprema:

Umutiti 4 belanceta sa četiri kašike šećera u prahu.
Dodati mleveni kikiriki zatim umućen margarin u koji je dodato 50 g rendane čokolade, dve kašike brašna i prašak za pecivo.
Peći u plehu obloženom pek papirom na 180 C, 25 minuta.
Ispeći tri kore.

Fil priprema:

Umutiti 12 žumanaca sa 200 g šećera u prahu.
Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Dodati 100 g omekšale čokolade.
Posebno skuvati dva pudinga od čokolade u 800 ml mleka.
Kad se puding ohladi, dodati 200 g umućenog margarina i 200 g suvog grožđa.
Sjediniti sa prvim filom.
Kore prskati sokom.
Filovati.
Odozgo ukrasiti šlagom od čokolade (dva šlaga od čokolade) i posuti seckanim kikirikijem.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...