Monday, February 28, 2011

Krempita

recepti, Krempita, kolaci, torte
Za ovu krempitu je potrebno:

Patišpanj (kora): 
 
4 jajeta,
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike mleka
4 kašike ulja
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo

Sirup:
 

3 šoljice šećera
3 šoljice vode.

Fil:
 

1 l mleka
2 pudinga od vanile
2 šlag kreme.

Krempita kolač pripremiti na sledeći način:
 

Kora: umutiti belanca. 
Posebno umutiti žumanca, zatim dodati šećer, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao (u umućena žumanca). 
Toj smesi dodati čvrsto ulupana belanca i lagano pomešati mutilicom. 
Peći koru u podmazanom i brašnom posutom plehu (broj 28).
Ohlađenu koru preliti vrelim sirupom (prokuvan šećer i voda).
Nadev: skuvati dva pudinga po uputstvu i preliti ohlađenu koru. 
Odozgo ukrasiti šlag kremom.
Kolač je veoma je ukusan i jednostavan za pripremu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...