Thursday, August 2, 2012

Marcipan kolač



Marcipan kolačZa marcipan kolač je potrebno:

250 g mleka u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g mlevenih oraha,
250 g margarina,
100 do 150 g čokolade,
600 g šećera,
200 ml vode.
Marcipan kolač
Marcipan kolač pripremiti na sledeći način:

Dobro pomešati mleko u prahu, keks i orahe.
Ušpinovati šećer sa čašom vode.
Kada provri, dodati margarin.
Kada se margarin istopi, skloniti sa vatre.
Marcipan kolačDodati gore navedenu masu (mleko, keks i orasi) , dobro izmešati i razliti u prethodno podmazan četvrtast pleh.
Za glazuru, istopiti čokoladu sa malo vode i preliti preko kolača.
Seći kada se marcipan ohladi.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...