Tuesday, August 30, 2011

Musaka od boranije




Za ovu musaku je potrebno:

1 kg boranije,
3 jajeta,
3 šargarepe,
3 kašike kečapa,
peršun,
mešavina začina od povrća,
ulje.

Musaku pripremiti na sledeći način:

Boraniju i šargarepu očistiti, oprati, posoliti i staviti da se prže na ulju.
Povremeno dolivati vodu.
Kada povrće omekša, dodati mešavinu začina od povrća, kečap i peršun.
Sipati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu.
Dobro rasporediti po površini posude i preliti jajima umućenim sa pola litra mleka.
Ovako pripremljenu masu peći u pećnici dok ne porumeni.

Musaka je ukusnija sa zelenom boranijom nega sa žutom ili šarenom.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...