Monday, June 6, 2011

Lazanje sa bolonjeze sosom


Za lazanje je potrebno:

2 pakovanja bolonjeze sosa,
15 svežih kora za lazanje,
100 g parmezana,
30 g putera,

Za bešamel sos je potrebno:

1 l mleka,
100 g putera,
80 g brašna,
So,
biber.

Lazanje pripremiti na sledeći način:

Pripremiti bolonjeze sos prema uputstvu.
U posudi za kuvanje istopiti puter, dodati brašno i promešati.
Kuvati do 3 minuta uz stalno mešanje.
Dodati prethodno zagrejano mleko pa ostaviti da provri uz konstantno mešanje 4 do 5 minuta.
Dodati so i biber.
Testo za lazanje iseći na trake širine oko 10 cm a dužine kolika je posuda za pečenje.
U slanu kjučalu vodu stavljati po 3 trake testa za lazanje, kuvati oko pola minuta pa iste trake stavljati u posudu sa hladnom vodom još oko pola minuta.
Ređati trake na čistoj krpi jednu pored druge.
Puterom podmazati posudu za pečenje.
Staviti red bololjeze sosa.
Preko sosa staviti red testa pa opet red bolonjeze sosa pa red bešamel sosa, pa red rendanog parmezana. (Ovo ponavljati dok ne bude utrošen sav materijal).
Poslednji red testa premazati puterom a preko toga narendati parmezan.
Peći dok ne porumeni.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...