Thursday, April 17, 2014

Rozen torta s makom




Za Rozen tortu s makom je potrebno:
Nepecena torta sa rozen korama 


1 pakovanje kora za Rozen tortu,

700 ml mleka,

500 g šećera,

700 g mlevenog maka,

400 g keksa,

Nepecena torta sa makom2 kašike mlevenih oraha,

250 g margarina,

3 kesice vanilin šećera.


Za čokoladnu glazuru:


200 g čokolade,

20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom 
20 g margarina.

 

Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:



Prokuvati mleko sa šećerom.

Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama 
Dodati margarin.

Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.

Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.

Dobro promešati dok se sve ne sjedini.

Sa prohlađenim filom, filovati kore.

Poslednju koru ne filovati.

Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.

Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.

Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.



Sunday, April 6, 2014

Voćna keks torta



Za voćnu keks tortu je potrebno:


Keks torta sa pudingomFil I:

1 l gaziranog soka od pomorandže,
6 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,

Fil II:

4 kesice pudinga o jagode,
1,2 l mleka,
12 kašika šećera,
2 kesice šlag kreme od vanile,
Toerta sa plazma keksom 
Ostalo:

1 kg keksa,
2 kesice kesice šlag kreme od vanile.
Malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa.

Priprema:

Izmešati puding od vanile, šećer i malo soka a ostali sok staviti da proključa.
Kuvati puding 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
Na isti način skuvati pudinge od jagode u mleku.
Nepecena torta sa keksom i pudingomOba fila povremeno promešati dok se hlade, tako će ostati kremasti i bolje će se sjedinit s margarinom.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati žuti fil i sve zajedno dobro umutiti.
Za drugi fil, umutiti dve kesice šlag kreme po uputstvu sa dve kašike šećera, dodati puding i taj krem takođe dobro umutiti.
Ređati keks natopljen u soku od pomorandže, staviti polovinu žutog fila sa pudingom od vanile, red keksa natopljenog u soku od pomoradže pa jedna polovina fila sa pudingom od jagode, keks pa ponovo žuti fil, keks pa jagoda fila.
Na kraju, celu tortu premazati šlagom.



Monday, March 31, 2014

Slani rolat sa orasima



Slani rolat sa korom od oraha
Rolat sa sunkom





Za ovaj slani rolat sa orasima je potrebno:

Za koru:

8 jaja,
4 kašike mlevenih oraha,
4 kašike seckanih oraha,
2 kašike brašna,
100 ml mleka,
1 kesica praška za pecivo,
pola kašičice soli.

Za fil:

500 g kisele pavlake,
300 g feta sira,
100 g rendane pršute (ili šunke),
5 kiselih krastavčića,
1 kašika majoneza,
origano,
mirođija,
Rlat sa prsutom i krastavcimaperšun.
Slani rolat 
Priprema:

Kora:

Umutiti sneg od belanaca.
Žumanca umutit sa mlekom, dodati i mlevene i seckane orahe, brašno i prašak za pecivo, posoliti i sjediniti sa snegom od belanaca.
Sipati u prethodno uljem namazan i brašnom posut pleh.
Peći koru 30 minuta na 180 ⁰C.

Fil:

Izrendati pršutu (šunku).
Dodati izmrvljen sir, seckane krastavčiće, pavlaku, majonez i začine.
Dobro promešati.
Ohlađenu koru namazati filom.
Uviti, namazati umućenom pavlakom i ukrasiti po želji.


Još sličnih recepata možete naći na stranici Slane torte i kolači

Sunday, March 23, 2014

Bingo torta sa jafa keksom





Za bingo tortu sa jafa keksom je potrebno:


Bingo torta




Za koru:

 8 jaja,
 8 kašika šećera,
 4 kašike mlevenih oraha,
 4 kašike brašna,
 1 kesica praška za pecivo,
 malo gaziranog soka od pomorandže.

Za fil I:
Jaffa torta sa orasima 
300 g mlevenog keksa,
200 ml gaziranog soka od pomorandže,
200 g šećera u prahu,
100 g mlevenih oraha.

Za fil II:

1 l mleka,
4 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
250 g margarina,
200 g šećera u prahu,
Super bingo torta5 kesica vanil-šećera,
100 g čokolade za jelo i kuvanje.

Ostalo:

300 g jafa keksa,
malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa,
2 kesice šlag kreme od vanile.

Priprema:

Kora:
Torta sa korama i orasima 
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera a zatim dodati 8 žumanaca, 4 kašike mlevenih oraha, 4 kašike brašna i prašak za pecivo pa promešati.
Smesu sipati u prethodno uljem namazan i brašnom posut pleh i ispeći koru na 180 ◦C.
Gotovu koru preseći na pola.

Fil I:

U odgovarajuću posudu staviti mleveni keks pa preliti sa 200 ml gaziranog soka.
Jaffa keks tortaDodati 200 g šećera u prahu i 100 g mlevenih oraha pa dobro promešati.

Fil II:

Puding od vanile razmutiti sa malo mleka a ostatak mleka i 10 kašika šećera staviti da provri.
Dodati puding i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i vanil-šećerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade a drugi ostaviti istim.
Tortu filovati sledećim redosledom: staviti prvu koru pa poprskati gaziranim sokom, zatim fil od mlevenog keksa, jafa keks umočen u gaziran sok od pomorandže, žuti fil, staviti drugu koru pa je poprskati gaziranim sokom od pomorandže, braon fil pa šlag.

Još recepata sličnih ovom, možete naći na stranici Torte.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...