Pages

Tuesday, June 19, 2012

Čokoladna torta sa napolitankama, dolina ljubavi

Čokoladna torta napolitankama i orasima, za najsvečanije prilike. Izuzetna kombinacija dva sjajna fila sa sočnim korama, učiniće da mnogima koji je probaju, ova super torta bude prvi izbor za rođendane, praznike i druga slavlja.
Jedan fil predstavlja kombinaciju žumanaca i čokolade dok je drugi fil ove super torte prava harmonija mlevenog keksa, soka, žumanaca, čokoladnih napolitanki i čokolade sa lešnicima, a kore pune mlevenih i seckanih orah i naravno mlevenog keksa.

Torta dolina ljubavi 
Za pripremu ove čokoladne torte sa napolitankama je potrebno:

Za kore:

15 belanaca,
150 g seckanih oraha,
150 g mlevenih oraha,
6 kašika mlevenog keksa.

Za fil I:

Torta dolina ljubavi13 žumanaca,
13 kašika šećera,
100 g čokolade,
250 g margarina,

Za fil II:

300 g mlevenog keksa,
200 ml soka ili mleka,
200 g šećera u prahu,
200 g margarina,
2 žumanceta,
30 g šlaga u prahu,
Torta dolina ljubavi100 g mlevenih čokoladnih napolitanki,
100 g rendane čokolade sa lešnikom.

Glazura:

200 g čokolade,
6 kašika mleka,
6 kašika ulja.

Priprema torte:

Penasto umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera.
Dodati 50 g seckanih i 50 g mlevenih oraha.
Torta dolina ljubaviLagano umešati dve kašike mlevenog keksa.
Peći u podmazanom plehu na 200 ⁰C dok ne porumeni.
Napraviti još dve kore na isti našin.

Fil I:

Umutiti žumanca sa šećerom pa kuvati na pari dok se ne zgusne.
Dodati 100 g čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa ohlađenom smesom da bude dobijen fin krem.


Fil II:

Mleveni keks preliti mlekom ili sokom i pomešati sa šećerom u prahu.
Umutiti žumanca pa ih postepen sjedinit sa mlevenim keksom.
Margarin umutiti sa šlagom (samo prah) i dodati u smesu.
Na kraju uešati mlevene čokoladne napolitanke i rendanu čokoladu.

Način filovanja torte:
Na prvu koru naneti fil I pa fil II, zatim na drugu koru namazati fil I i fil II i na treću koru namazat fil I i fil II.
Tortu dobro ohladiti.
Za glazuru, čokoladu rastopiti sa mlekom i uljem i preliti toru.
Dekorisati po želji.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.