Pages

Tuesday, August 9, 2011

Pelte






Pelte




Za pelte je potrebno:

Po ukusu staviti
žita,
jagoda,
malina,
Peltesuvog grožđa,
šećera i
2 kašičice gustina.

Pelte pripremiti na sledeći način:

Prokuvati žito u malo vode.
Kada voda provri, procediti žito i staviti ga u šerpu sa čistom vodom pa šerpu staviti na vatru.
Kada se žito raskuva dodati ostalo voće (jagode, maline i suvo grožđe) i šećer i kuvati dok ne provri.
U pola čaše vode staviti dve kašičice gustina i promešati.
Kada smesa sa voćem provri, postepeno sipati sadržaj čaše sa gustinom, uz stalno mešanje.
Ostaviti da vri još 2 minuta pa sipati u manje posude (kao za puding).
Služiti hladno.

2 comments:

  1. Drago mi je sto se interesujes. Recept za pelte, kao i drugi koji nedostaju, ce biti u naredna cetiri dana. Pozdrav!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.