Pages

Monday, May 30, 2011

Ekstra piletina



Potrebno je:

600 g pilećeg belog mesa,
150 g pršute,
200 g kačkavalja,
2 jajeta,
300 ml pavlake,
2 kašike senfa,
kari,                   
biber,
mešavina začina od povrća,
2 kašike ulja.

Priprema:

Pileće belo meso iseći na šnicle, natrljati karijem i začinima po ukusu.
Kačkavalj iseći na listove.
Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati začinjenu piletinu.
Premazati je senfom zatim prekriti listovima pršute, premazati pavlakom (100 ml) i prekriti listovima kačkavalja.
Posebno umutiti preostalu pavlaku i jaja i preliti preko kačkavalja.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.