Pages

Saturday, May 28, 2011

Ananas torta


Potrebno je:

18 jaja,
24 kašike šećera,
13 kašika brašna,
prašak za pecivo,
1,2 l mleka,
3 kesice vanilin šećera,
konzerva ananasa,
2 banane,
250 g maslaca,
2 pudinga od jagode,
200 ml slatke pavlake,
2 kesice šlaga.

Priprema:

Za koru umutiti 6 belanaca u čvrst sneg.
Posebno umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 5 kašika brašna i polovinom kesice praška za pecivo.
Dodati 6 belanaca i promešati.
Sipati u pleh i peći 20 minuta na 180 C.
Napraviti još jednu koru na isti način.
Za prvi fil umutiti 5 žumanaca, dodati 6 kašika šećera, 3 kesice vanilin šećera i 3 kašike brašna.
Postepeno sipati 600 ml mleka i svo vreme mešati.
Masu kuvati na pari dok ne postane gusta.
Kada se prohladi, dodati 125 g umućenog maslaca, promešati pa dodati seckani ananas i bananu.
Za drugi fil promešati poding od jagode, 6 kašika šećera, jedno žimance i 600 ml mleka.
Kuvati na pari dok ne postane gusto.
U prohlađen fil, dodati maslac i promešati.
Kada se fil ohladi, postepeno dodati umućenu slatku pavlaku.
Koru premazati roze filom.
Staviti drugu koru, premazati filom od ananasa pa sve ukrasiti šlagom i kolutovima ananasa.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.