Pages

Sunday, March 13, 2016

Super torta sa orasima i kremastim filom



Super torta

Torta sa kremastim filomSastojci:

Za kore:
21 belance,
21 kašika seckanih oraha,
15 kašika prezle,
42 kašike šećera.

Za fil 1 i 2:

21 žumance,
14 kašika šećera,
1 litar mleka,
Torta sa dva fila4 pudinga od vanile,
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
300 g mlevenih oraha,
100 g šlaga.

Za dekoraciju:

400 g šlaga.

Priprema:

Umutiti 7 belanaca u čvrst sneg, postepeno dodajući 14 kašika šećera.
Torta sa seckanim orasimaZatim dodati 5 kašika prezle i 7 kašika seckanih oraha, pa sve dobro sjediniti.
Sipati u pleh obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180ᵒC, 20 minuta.
Na isti način napraviti još 2 kore.

Fil 1 i 2:

U 3 decilitara mleka razmutiti puding, a ostatak mleka ostaviti da provri sa šećerom.
Penasto umutiti žumanca, pa zajedno s razmućenim pudingom sipati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi, a zatim sjediniti s prethodno umućenim margarinom.
Dodati mlevene orahe pa sve dobro sjediniti.
Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.

Finalni postupak:

Tortu filovati na sledeći način: kora, fil 1, fil 2, kora.
Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
Umutiti šlag i premazati celu tortu.
Dekorisati po želji. 


2 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.