Pages

Sunday, April 6, 2014

Voćna keks torta



Za voćnu keks tortu je potrebno:


Keks torta sa pudingomFil I:

1 l gaziranog soka od pomorandže,
6 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,

Fil II:

4 kesice pudinga o jagode,
1,2 l mleka,
12 kašika šećera,
2 kesice šlag kreme od vanile,
Toerta sa plazma keksom 
Ostalo:

1 kg keksa,
2 kesice kesice šlag kreme od vanile.
Malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa.

Priprema:

Izmešati puding od vanile, šećer i malo soka a ostali sok staviti da proključa.
Kuvati puding 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
Na isti način skuvati pudinge od jagode u mleku.
Nepecena torta sa keksom i pudingomOba fila povremeno promešati dok se hlade, tako će ostati kremasti i bolje će se sjedinit s margarinom.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati žuti fil i sve zajedno dobro umutiti.
Za drugi fil, umutiti dve kesice šlag kreme po uputstvu sa dve kašike šećera, dodati puding i taj krem takođe dobro umutiti.
Ređati keks natopljen u soku od pomorandže, staviti polovinu žutog fila sa pudingom od vanile, red keksa natopljenog u soku od pomoradže pa jedna polovina fila sa pudingom od jagode, keks pa ponovo žuti fil, keks pa jagoda fila.
Na kraju, celu tortu premazati šlagom.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.