Za bingo tortu sa jafa keksom je potrebno:
Za koru:
8 jaja,
8 kašika šećera,
4 kašike mlevenih oraha,
4 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo,
malo gaziranog soka od pomorandže.
Za fil I:
300 g mlevenog keksa,
200 ml gaziranog soka od pomorandže,
200 g šećera u prahu,
100 g mlevenih oraha.
Za fil II:
1 l mleka,
4 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
250 g margarina,
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade za jelo i kuvanje.
Ostalo:
300 g jafa keksa,
malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa,
2 kesice šlag kreme od vanile.
Priprema:
Kora:
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera a zatim dodati 8
žumanaca, 4 kašike mlevenih oraha, 4 kašike brašna i prašak za pecivo pa
promešati.
Smesu sipati u prethodno uljem namazan i brašnom posut
pleh i ispeći koru na 180 ◦C.
Gotovu koru preseći na pola.
Fil I:
U odgovarajuću posudu staviti mleveni keks pa preliti sa
200 ml gaziranog soka.
Fil II:
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka a ostatak mleka
i 10 kašika šećera staviti da provri.
Dodati puding i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu i vanil-šećerom
pa sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade a drugi
ostaviti istim.
Tortu filovati sledećim redosledom: staviti prvu koru pa
poprskati gaziranim sokom, zatim fil od mlevenog keksa, jafa keks umočen u
gaziran sok od pomorandže, žuti fil, staviti drugu koru pa je poprskati gaziranim
sokom od pomorandže, braon fil pa šlag.
Još recepata sličnih ovom, možete naći na stranici Torte.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.