Pages

Wednesday, December 26, 2012

Tiramisu bez jaja


Tiramisu je jednostavan kolač koji potiče iz Italije. Kod nas, tiramisu kolač je najčešće napravljen sa slojevima piškota koje su umočene u kafu i filovima koji se sastoje od zaslađene mešavine jaja, sira i pavlake uz dodatak nekoliko kašika ruma. Tiramisu bez jaja je, rekla bih, manje popularna verzija recepta za ovaj kolač. Inače, brojne su varijacije recepta za tiramisu a ja sada dajem jednu od verzija ovog recepta sa čokoladom ali bez jaja i ruma.


Tiramisu kolač 
Tiramisu bez jajaZa tiramisu bez jaja je potrebno:

300 g piškota,
300 neslanog sira,
300 g slatke pavlake,
4 kašike šećera,
200 ml nezaslađene kafe,
100 g čokolade.

Tiramisu pripremiti na sledeći način:

U odgovarajućoj posudi penasto umutiti slatku pavlaku.
Tiramisu kolačZatim, uz neprestano mešanje postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
U drugoj posudi umutiti sir pa sjediniti sa prethodno umućenom slatkom pavlakom.
Mutiti dok ne bude dobijena homogena smesa.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 50 g čokolade.
Na tacni za torte poređati piškote natopljene kafom i premazati belim filom.
Ponovo staviti red piškota natopljenih kafom pa premazati braon filom.
Pa opet, poređati natopljene piškote i premazati belim filom pa na kraju poređati piškote natopljene kafom i premazati braon filom.
Ukrasiti rastopljenom čokoladom i staviti u frižider da se dobro ohladi.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.