Pages

Wednesday, March 21, 2012

Punjene pileće šnicle


Punjene pileće šnicle, pilece snicle




Za punjene pileće šnicle je potrebno:

400 g pilećeg belog mesa,
so,
biber,
Punjene pileće šnicle, pilece snicle400 g šampinjona,
2 jajeta,
ulje,
100 g šunke (pršute, dimljenog mesa),
150 g pavlake,
50 g kačkavalja.

Šnicle pripremiti na sledeći način:

Punjene pileće šnicle, pilece snicleBelo meso iseći na šnicle i istucati.
Šampinjone iseckati i pržiti na malo ulja.
Kada šampinjoni omekšaju, dodati ulupana jaja, so, biber i ispržiti kao kajganu.
Šunku iseći na listove a kačkavalj izrendati.
U podmazanu vatrostalnu posudu ređati šnicle, preko toga rasporediti nadev od šampinjona, prekriti listovima šunke, preliti pavlakom i staviti da se peku.
Nekoliko minuta pre kraja posuti rendanim kačkavaljem i sve zapeći.

4 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.