Pages

Tuesday, April 12, 2011

Vanilice s pekmezom



Potrebno je:

50 g gustina,
200 g brašna,
jedno jaje,
75 g šećera,
kora od pola limuna,
kašika ruma,
150 g putera,
malo pekmeza od šipuraka.

Za glazuru:

50 g šećera u prahu,
malo soka od limuna,
malo tople vode.

Priprema:

Izmešati najpre brašno i gustin pa dodati jaje, struganu koru od limuna, šećer i rum.
Penasto umutiti puter i sastaviti s brašnom.
Dobro umesiti testo i ostaviti na hladnom mestu da stoji oko 60 minuta.
Zatim testo razviti i vaditi kolutiće modlom a  svakom drugom kolutiću po sredini vaditi testo.
Staviti u podmazan pleh i peći oko 10 minuta na temperaturi od 220 C.
Pune kolutove podmazati pekmezom a odozgo stavljati prstenasti kolut.
Na kraju vanilice premazati pripremljenom glazurom.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.