Potrebno je:
Za testo:
200 ml mleka,
40 g kvasca,
100 g šećera,
550 g brašna,
250 g margarina,
3 žumanceta,
½ kaščice soli.
Za fil:
Marmelada od šipuraka ili druga marmelada po želji,
250 g mlevenih oraha,
150 g šećera,
1 kesica vanilin šećara.
100 g čokolade,
Malo ulja.
Priprema:
U manjoj posudi pomešati 50 ml mleka, kvasac, kašičicu
šećera, kašičicu brašna i pola kašičice soli.
Ostaviti da nadođe.
U međuvremenu, umutiti margarin i 100 g šećera, dodati
žumanca, preostalo mleko, nadošli kvasac i brašno.
Umesiti testo, podeliti na 4 jufke i razviti.
Koru staviti u podmazanu tepsiju, premazati je
marmeladom, posuti mešavinom mlevenih oraha i preostalog šećera.
Na prvu filovanu koru, naneti drugu pomoću oklagije te
postupak ponavljati dok ima materijala (poslednju koru ne filovati).
Kolač izbockati viljuškom i peći na 200 ⁰C oko 30 minuta.
Gotov kolač posuti šećerom u prahu ili preliti glazurom
od čokolade.