Pages

Wednesday, July 24, 2013

Čokoladna torta




Cokoladna torta sa korama od cokolade
Cokoladna torta sa slatkom pavlakom 
Za ovu čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i slatkom pavlakom je potrebno:



12 jaja,

375 g margarina,

600 g čokolade za kuvanje,

200 g mlevenog keksa,

200 g mlevenih oraha,

300 g šećera u prahu,

500 ml slatke pavlake.


Ovu čokoladnu tortu pripremiti na sledeći način:


Umutiti margarin i 200 g šećera u prahu.

Dodati 12 žumanaca i dalje mutiti.

Torta sa pecenim cokoladnim koramaDodati 600 g čokolade rastopljene na pari zatim 200 g mlevenog keksa i sve dobro promešati.

U posebnoj posudi umutiti 12 belanaca i 100 g šećera u prahu.

Spojiti obe mase i dobro mutiti dok ne bude dobijena homogena smesa.

Dobijenu masu podeliti na dva dela.

U prvi deo dodati 200 g mlevenih oraha.

Cokoladna torta sa pavlakomOd drugog dela ispeći posebno 3 kore.

Kore peći u tepsiji broj 32 na masnom papiru 7 minuta na 180 ⁰C.

Posebno umutiti slatku pavlaku.

Filovati: I kora pa fil pa slatka pavlaka, II kora pa fil pa slatka pavlaka i III kora pa fil pa slatka pavlaka.

Torta sa mnogo cokoladeNamazati celu tortu slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.








Thursday, July 4, 2013

Restovan krompir




Kuvan i przen krompir sa rendanim suvim mesom i zacinima 
Za restovan krompir je potrebno:

1,2 kg krompira,
200 g rendane šunke (pršute),
ulje,
so,
mešavina začina od povrća,
Restovan krompir sa rendanom prsutommirođija,
origano,
peršun.

Restovan krompir pripremiti na sledeći način:
Oprani krompir kuvati u ljusci da bude polu kuvan.
Ocediti vodu i ostaviti da se ohladi.
Izrendati šunku (pršutu).
Restovan krompir sa sunkom i zacinimaOljuštiti ohlađeni krompir, staviti ga u šerpu sa zagrejanim uljem i lagano pržiti.
U posebnoj posudi ispržiti rendanu šunku, dodati u posudu sa krompirom.
Krompir malo usitniti viljuškom, dodati začine, promešati i još malo pržiti.



Kuvan i przen krompir sa prsutom

Usitnjen, kuvan pa przen krompir sa rendanim ili seckanim suvim mesom

Krompir sa suvim mesom i zacinima