Jednostavni recepti za svačiji ukus. Detaljni i jasni recepti sa slikama za kolače, torte, pite, pogače, supe, salate, slane torte i kolače i druga slatka i slana jela... Easy Recipes.
Pages
▼
Thursday, July 26, 2012
Wednesday, July 18, 2012
Integralni keks sa čokoladom i suvim grožđem
Za ovaj integralni keks je potrebno:
250 g margarina,
100 g šećera,
4 jajeta,
180 g čokolade,
150 g suvog grožđa,
800 g integralnog brašna,
1 kesica praška za pecivo.
Integralni keks sa čokoladom i suvim grožđem pripremiti na sledeći način:
Umutiti margarin i šećer.
Dodati jaja, rendanu čokoladu, cimet i seckano suvo grožđe.
Sve sjediniti pa umešati integralno brašno i prašak za pecivo.
Testo rastanjiti na 5 mm, čašom vaditi keksiće i ređati u pleh.
Keksiće peći u zagrejanoj rerni na 180 ⁰C oko 20 minuta.
Ukoliko želite različite oblike ovog čokoladnog keksa, mogu vam koristiti naši kalupi za kolače koje možete naći na:
https://3dstampanje.blogspot.com/2018/06/modle-ili-kalupi-za-kolace.html
Ukoliko želite različite oblike ovog čokoladnog keksa, mogu vam koristiti naši kalupi za kolače koje možete naći na:
https://3dstampanje.blogspot.com/2018/06/modle-ili-kalupi-za-kolace.html
Friday, July 13, 2012
Piletina sa pavlakom
Za piletinu sa pavlakom je potrebno:
400 g pilećeg belog mesa,
5 kašika pavlake,
2 kašike prezli,
Mešavina ačina od povrća,
Mirođija,
Peršun,
Ulje,
Origano.
Pileće šnicle sa pavlakom pripremiti na sledeći način:
Iseći šnicle,izlupati tučkom, malo posoliti i poređati u podmazanoj
vatrostalnoj posudi.
U drugoj posudi promešati pavlaku i dodati prezle, sitno seckan
peršun i mirođiju, mešavinu začina od povrća, origano i crni biber.
Ovom smesom namazati šnicle, poklopiti vatrostalnu posudu i peći
dok ne omekšaju (oko 30 minuta).
Thursday, July 5, 2012
Kolač od kupina
Kako brzo i lako napraviti ukusan, osvežavajući voćni kolač? Jedan
od odgovora na ovo pitanje mogli biste da nađete u produžetku teksta.
Za ovaj voćni kolač od kupina je potrebno:
Kora:
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika mlevenih oraha,
6 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo
(15 g).
Fil:
400 do 500 g šećera,
1.2 l vode (1200 ml),
700 g kupina,
3 voćna pudinga.
Ovaj voćni kolač pripremiti na sledeći način:
Penasto umutiti jaja i šećer.
Postepeno dodavati orahe i
brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu izručiti u podmazan i brašnom posut pleh.
Peći na 150 ⁰C.
U šerpi pomešati vodu (1200 ml) i šećer (400 do 500 g) i staviti da
provri.
Kada provri, dodati kupine i ostaviti da ponovo provri.
Od smese, odvojiti 200 ml sirupa i preliti koru.
Dodati 3 voćna pudinga pomešana sa vodom.
Kada se fil zgusne, skloniti sa ringle, ostavit da se ohladi,
promešati i preliti koru.
Služiti hladno.