Pages

Sunday, June 12, 2011

Musaka od šampinjona




Za musaku od šampinjona je potrebno:

500 g šampinjona,
Musaka od šampinjona2 glavice crnog luka,
100 g pršute,
čene belog luka,
2 kašike ulja,
600 g krompira,
250 ml mleka,
šoljica pavlake,
3 jajeta,
Musaka od šampinjonamešavina začina od povrća,
peršun,
so,
origano,
biber.

Musaku pripremiti na sledeći način:

Šampinjone iseći na listiće a pršutu na tanke lisove.
Sitno iseći crni i beli luk.
Na zagrejanom ulju propržiti pršutu i luk pa dodati šampinjone.
Sve zajedno dinstati pa dodati so, biber, origano i peršun.
Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi.
Kuvan krompir iseći na kolutove i poređati u podmazanoj posudi.
Preko staviti pečurke a odozgo još jedan red krompira.
Umutiti mleko i pavlaku, dodati mešavinu začina od povrća i preliti musaku.
Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 160 C.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.