Pages

Saturday, May 21, 2011

Ekleri



Potrebno je:

150 ml vode,
30 g putera,
70 g brašna,
3 jajeta,
pola kašičice praška za pecivo.

Za punjenje:

pola litra mleka,
kesica pudinga od jagode ili vanile,
50 g šećera,
200 ml slatke pavlake.

Priprema:

Skuvati vodu i puter sa malo soli.
Skloniti sa vatre i postepeno dodavati brašno,
Testo mutiti oko jedan minut (dok se ne odvoji od posude).
U vruće testo dodati jaja.
Kad se testo ohladi, dodati prašak za pecivo.
Supenom kašikom praviti male oblike, stavljati u pleh i peći u zagrejanoj rerni.
U skuvan i ohlađen puding dodati slatku pavlaku.
Iseći eklere na pola i puniti ih filom.
Gotove eklere posuti prah šećerom.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.