Pages

Wednesday, April 27, 2011

Sos sa pečurkama i belim pilećim mesom



Potrebno je:


400 g šaminjona,
400 g pilećeg belog mesa,
300 ml pavlake,
200 ml mleka,
mešavina začina od povrća,
dve kocke za supu,
peršun,
2 šargarešpe,
2 kašike gustina,
crni biber,
origano,
2 glavice crnog luka.

Priprema:

Iseckati crni luk i ispržiti na malo ulja.
Dodati seckane šampinjone.
Dinstati na tihoj vatri i postepeno dodavati po malo vode dok šampinjoni ne omekšaju.
Omekšanim šaminjonima dodati na kckice isečeno belo pileće meso.
Dinstati i dalje uz dodavanje vode sve dok pileće belomeso ne omekša.
Dodati mleko.
Gustin razmutiti u malo vode i dodati u masu.
Zgusnutoj masi dodati umućenu pavlaku, kocke za supu, mešavinu začina od povrća, origano, biber, peršun promešati i skloniti sa vatre.
Servirati uz krompir pire ili bareni pirinač.

Priprema 30 minuta, kuvanje 2 h.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.