Pages

Thursday, March 31, 2011

Kroketi od pirinča sa sirom




Kroketi od pirinča sa siromPorebno je:
500 g pirinča,
60 g putera,
1,5 l supe od mesa (može i od instant kocke),
50 g rendanog parmezana,
Kroketi od pirinča sa sirom250 g tvrdog masnog sira,
3 jajeta,
prezle,
ulje,
so.

Priprema:
Pirinač oprati, ocediti, na puteru zagrejati, preliti supom i kuvati dok ne provri a zatim u zagrejanoj vreloj rerni peći 20 minuta.
Za to breme pirinač ne treba mešati.
Izvaditi ga iz rerne, dodati rendani parmezan, pa kad se masa donekle ohladi dodati dva cela jajeta, izmešati, ako treba dosoliti i na vlažnoj dasci za mešanje ili ploči stola razviti kao testo debljine 1 cm.
Ostaviti masu od pirinča da se potpuno ohladi.
Čašom srednje veličine ili modlom za pogačice izvaditi kružiće prečnika 4 cm.
Isto to uraditi i sa režnjevima sira debljina pola centimetra.
Između dva kružića pirinča staviti jedan kružić sira i malo ih stisnuti.
Uvaljati kružiće u prestala umućena jaja a zatim u prezle.
Pržiti u vrelom ulju dubine oko 4 cm.
Pažljivo ih prevrnuti na drugu stranu da se ne raspadnu.
Kada se ispeku povaditi ih na upijač.
Do serviranja, krokete držati u toploj rerni.
Jelo je ukusno samo ako se služi sveže, toplo

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.