Monday, December 23, 2013

Čokoladni rolat sa kafom



Za ovaj čokoladni rolat sa kafom je potrebno:

Čokoladni rolat sa kafomKora:

200 g kokosa,
250 g šećera u prahu,
300 g mlevenog keksa,
1 šolja jake crne kafe,
1 belance.

Za fil je potrebno:

250 g margarina,
100 g šećera u prahu,
1 žumance,
Nepečeni čokoladni rolat100 g otopljene čokolade.

Za glazuru je potrebno:

50 g čokolade
4 kašike ulja.



Pripremiti na sledeći način:

Kora:

Penasto umutiti belance.
Nepečeni rolat sa keksomDodati keks, kokos, šećer u prahu i šolju jake crne kafe.
Sve dobro promešati varjačom kako bi se sastojci sjedinili.
Dobijenu smesu rastanjiti oklagijom na foliji tako da bude dobijen oblik pravougaonika.
U odgovarajućoj posudi umutiti margarin sa šećerom pa dodati žumance.

Fil:

Dobro izmešati pa dodati otopljenu čokoladu.
Nepečeni rolat sa čokoladomOvaj fil ravnomerno naneti preko kore pa pažljivo uviti rolat.

Glazura:

Na pari istopiti 50 g čokolade sa uljem.

Glazuru preliti preko rolata pa ostaviti da se ohladi.




Nepečeni rolat sa čokoladom, kafom i keksom




Uz ovaj recept, želimo vam srećne predstojeće praznike!

Tuesday, December 3, 2013

Ruska torta





Za Rusku tortu je potrebno:
Torta sa tri kore 

12 jaja,

15 kašika šećera,

18 kašika mlevenih oraha,

100 g oraha,

100 g žele bombona,

100 g suvog grožđa,
Ruska torta 
250 g margarina,

250 g šećera u prahu,

2 kesice vanil šećera,

1 kesica praška za pecivo,

4 šlag kreme,

0,5 l mleka,

Torta sa socnim korama12 kašika brašna,

sok od jedne pomorandže.


Ruska torta je pripremljena na sledeći način:


Žele bombone i orahe sitno iseckati.
Umutiti 12 belanaca u čvrst sneg.
Dodati 6 žumanaca, šećer, 1 kesicu vanil šećera, prašak za pecivo, mlevene orahe i 6 kašika brašna pa lagano promešati.
Torta sa tri socne koreSmesu podeliti na tri dela i ispeći kore.
Gotove kore preliti sokom od pomorandže.
U posudi za mešanje umutiti 6 žumanaca sa šećerom u prahu.
Dodati 6 kašika brašna, kesicu vanil šećera i skuvati u mleku.
Kada se fil malo ohladi, dodat prethodno umućen margarin i mutiti mikserom.
Dodati žele bombone, iseckane orahe i suvo grožđe pa promešati.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora fil, kora, šlag.

Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...