Friday, May 24, 2013

Posne lešnik štangle s brusnicama






Posne stangle sa lesnicima i brusnicamaZa posne lešnik štangle s brusnicama je potrebno:


250 g šećera,

200 ml vode,

300 g mlevenog plazma keksa,

100 g sušenih brusnica,
Stangle sa lesnicima i brusnicama
100 g margarina,

100 g lešnika,

200 g čokolade,

50 g margarina za glazuru.


Stangle sa brusnicamaPosne lešnik štangle s brusnicama pripremiti na sledeći način:


Vodu i šećer staviti da provre.

Dodati margarin.
Skloniti sa ringle.

Malo ohladiti.
Cokoldni kolac sa keksom, lesnicima i brusnicama
Dodati 100 g čokolade, seckane brusnice, 50 grama seckanog lešnika i keks.

Sipati u četvrtasti pleh.

Poravnati.

Preliti glazurom od 100 g čokolade i 50 g margarina.
Cokoladni keks kolac sa brusnicamaPosuti mlevenim lešnikom.

Seći kada se ohladi.





Wednesday, May 1, 2013

Ledene kocke




 Odličan, osvežavajući kolač sa sočnom korom, kremastim, domaćim filom i prelivom od čokolade.



Kremasti kolac sa domacim filomZa ledene kocke je potrebno:

Za koru:

7 jaja,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna,
3 kaške kakaoa,
1 kesica praška za pecivo.

Ledene kocke sa cokoladomZa preliv:

250 g šećera,
500 ml vode.

Za fil:

1 l mleka,
10 kašika brašna,
10 kašika šećera,
Kolac sa domacim filom, cokoladom i socnom korom250 g margarina,
250 g šećera u prahu.

Za glazuru:

200 g čokolade,
5 kašika ulja.

Ledene kocke pripremiti na sledeći način:

Jednostavan kolac sa krom, filom i cokoladnim prelivomKora:

Penasto umutiti jaja i šećer.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu (br. 34).

Preliv:

Pomešati šećer i vodu pa ostaviti da provri.
Vrelim prelivom preliti hladnu koru.

Fil:

Od 1 l mleka odvojiti 100 ml pa u njemu razmutiti brašno i šećer.
Ostatak mleka (900 ml) ostaviti da proključa.
Skloniti mleko sa vatre, postepeno dodavati smesu od brašna i šećera pa kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom.
Dobro umutiti pa sipati preko kore kolača.
Preliti glazurom od čokolade i ulja.
Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi.

Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...