Tuesday, February 5, 2013

Banana torta



Torta sa bananama i pecenim korama
Banana torta sa pekmezom


Za ovu odličnu banana tortu je potrebno:

12 jaja,
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
1 kg banana,
1 limun,
800 ml mleka,
12 kašika šećera,
11 kašika brašna,
20 g praška za pecivo,
4 kašike pekmeza od šljiva,
1 čaša (250 ml) šlaga,
Torta sa bananama, pekmezom i pečenim rolatom u sebi2 pudinga od vanile.

Banana tortu pripremiti na sledeći način:

Kore:

Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera.
Dodati 5 kašika brašna i 10 g praška za pecivo.
Peći u okruglom plehu (br. 28).
Pleh prethodno namazati uljem i posuti brašnom.
Banana torta sa rolatom u sebiDrugu koru napraviti na sledeći način:
Umutiti 7 jaja sa 7 kašika šećera.
Dodati 6 kašika brašna i 10 g praška za pecivo i ispeći u četvrtastom plehu.

Banana torta sa rolatom i pekmezomPleh prethodno namazati uljem i posuti brašnom.
Ohlađenu koru premazati pekmezom od šljiva i uviti u rolat.

Fil:

Skuvati puding od vanile u 800 ml mleka i dodati šećer po ukusu.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati u ohlađeni fil.
Ovoj masi dodati šlag i sve dobro umutiti.
Okruglu koru pokvasiti špinovanim šećerom, namazati filom i preko njega poređati rolat isečen na režnjeve, zatim poređati banane isečene na kolutove (na svaki kolut banane iscediti po kap limunovog soka) i ostatkom fila premazati celu tortu.
Tortu ukrasiti šlagom (krem šlag od vanile).






Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...