Tuesday, October 29, 2013

Domaći hleb nadeven sirom i kajmakom



Hleb sa kajmakom






Potrebno je:


3 jajeta,

200 ml mleka,

Hleb nadeven sirom i kajmakom200 ml vode,

5 kašika ulja,

2 kašičice soli,

200 g sira,

150 g kajmaka,

50 g margarina,

20 g kvasca,

Pogaca nadevena kajmakombrašna oko 800 g.


Priprema:


U mlakom mleku rastopiti kvasac.

Dodati 2 umućena jajeta, ulje, so, mlaku vodu i brašno pa umesiti testo i ostaviti da odstoji.

Podeliti testo na 5 loptica, sve ih razvući i premazati topljenim margarinom.
Pogaca sa kajmakom 
Spojiti ih u veliku loptu, razviti oklagijom pa premazati nadevom od sira, kajmaka i jednog jajeta.

Uviti rolat i staviti u podmazan pleh.

Peći oko 35 minuta na temperaturi od 200 ⁰C u prethodno zagrejanoj rerni.


Još sličnih recepata možete naći na stranici Pogace.

2 comments:

  1. Vrlo lepo i ukusno, ne mogu da odolim mirisu domaceg peciva, dok se onako jos pece u rerni a cela kuca divno zamirise.:)))

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...