Monday, June 25, 2012

Perece sa kimom




Pereci sa kimom

Za perece je potrebno:

600 g brašna,
200 ml kisele pavlake,
250 g margarina,
2 žumanceta,
20 g kvasca,
1 kašičica šećera,
Pereci sa kimom50 ml mleka,
20 g soli.

Za premazivanje pereca:
1 jaje,
Kim.

Perece pripremiti na sledeći način:
Pereci sa kimom
Izmrviti kvasac pa ga posuti šećerom, preliti mlakim mlekom i ostaviti da nadođe.
Brašno sipati na dasku za mešanje, u sredini napraviti udubljenje, pa dodati kiselu pavlaku, nadošli kvasac, žumanca, so i margarin isečen na listiće pa zamesiti testo.
Rastanjiti ga na debljinu od 5 mm do 10 mm pa modlom vaditi perece.
Pereci sa kimomPoređati ih u podmazan i brašnom posut pleh, premazati umućenim jajetom, posuti kimom i peći u zagrejanoj pećnici dok ne dobiju zlatno žutu boju.



Pereci sa kimom

Tuesday, June 19, 2012

Čokoladna torta sa napolitankama, dolina ljubavi

Čokoladna torta napolitankama i orasima, za najsvečanije prilike. Izuzetna kombinacija dva sjajna fila sa sočnim korama, učiniće da mnogima koji je probaju, ova super torta bude prvi izbor za rođendane, praznike i druga slavlja.
Jedan fil predstavlja kombinaciju žumanaca i čokolade dok je drugi fil ove super torte prava harmonija mlevenog keksa, soka, žumanaca, čokoladnih napolitanki i čokolade sa lešnicima, a kore pune mlevenih i seckanih orah i naravno mlevenog keksa.

Torta dolina ljubavi 
Za pripremu ove čokoladne torte sa napolitankama je potrebno:

Za kore:

15 belanaca,
150 g seckanih oraha,
150 g mlevenih oraha,
6 kašika mlevenog keksa.

Za fil I:

Torta dolina ljubavi13 žumanaca,
13 kašika šećera,
100 g čokolade,
250 g margarina,

Za fil II:

300 g mlevenog keksa,
200 ml soka ili mleka,
200 g šećera u prahu,
200 g margarina,
2 žumanceta,
30 g šlaga u prahu,
Torta dolina ljubavi100 g mlevenih čokoladnih napolitanki,
100 g rendane čokolade sa lešnikom.

Glazura:

200 g čokolade,
6 kašika mleka,
6 kašika ulja.

Priprema torte:

Penasto umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera.
Dodati 50 g seckanih i 50 g mlevenih oraha.
Torta dolina ljubaviLagano umešati dve kašike mlevenog keksa.
Peći u podmazanom plehu na 200 ⁰C dok ne porumeni.
Napraviti još dve kore na isti našin.

Fil I:

Umutiti žumanca sa šećerom pa kuvati na pari dok se ne zgusne.
Dodati 100 g čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa ohlađenom smesom da bude dobijen fin krem.


Fil II:

Mleveni keks preliti mlekom ili sokom i pomešati sa šećerom u prahu.
Umutiti žumanca pa ih postepen sjedinit sa mlevenim keksom.
Margarin umutiti sa šlagom (samo prah) i dodati u smesu.
Na kraju uešati mlevene čokoladne napolitanke i rendanu čokoladu.

Način filovanja torte:
Na prvu koru naneti fil I pa fil II, zatim na drugu koru namazati fil I i fil II i na treću koru namazat fil I i fil II.
Tortu dobro ohladiti.
Za glazuru, čokoladu rastopiti sa mlekom i uljem i preliti toru.
Dekorisati po želji.

Friday, June 15, 2012

Rol pita sa sirom


Rol pita sa sirom
Za pripremanje ove pite sa sirom je potrebno:

500 g kora za pitu,
500 g sira,
4 jajeta,
100 ml ulja,
200 ml jogurta,
3 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo,
Rol pita sa sirom200 ml pavlake,
susam.

Rolovanu pitu pripremiti na sledeći način:

Umutiti jaja.
Dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa dobro promešati.
Sir izrendati na krupno rende.
Pripremljenim filom, filovati po 6 kora i na svaku treću koru staviti sir.
Uviti kore u rolat.
Gotove rolate ostaviti u zamrzivaču dok se skroz ne zamrznu.
Rol pita sa siromZamrznute rolate iseći na kriške i ređati u pleh.
Umutiti jaje sa pavlakom pa time premazati kriške.
Posuti susamom i peći na 200 ⁰C dok ne porumeni.
Rol pita sa sirom


Thursday, June 7, 2012

Kolač Brzi Gonzales


Za ovaj jednostavan kolač je potrebno:
Kolač Brzi Gonzales 
Za koru:

3 jajeta,
15 kašika šećera,
1 šoljica ulja,
1 šoljica mleka,
15 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo.
Kolač Brzi Gonzales
Za preliv:

20 kašika mleka,

Kolač Brzi Gonzales
Kolač Brzi Gonzales3 kašike kakaoa,
15 kašika šećera,
Malo margarina.

 Ovaj kolač pripremiti na sledeći način:

Umutiti jaja sa šećerom.
Dodati ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sipati u podmazan u brašnom posut pleh.
Peći dok ne porumeni.
Ohlađenu koru iseći na kocke.
Za preliv pomešati šećer i kakao.
Dodati mleko i margarin.
Prokuvati i preliti ohlađen kolač.


Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...