Wednesday, September 28, 2011

Slana torta od heljdinih palačinki

Recept za ovu tortu (neko bi rekao pitu) pronašla sam u jednom časopisu. Pošto u mojoj porodici svi vole sve vrste palačinki, odlučila sam da probam ovaj recept.
Na slici je torta sa 17 palačinki. Lično, mislim da je to mnogo tako da sledeći put neću ići sa više od 12 palačinki na istu količinu fila.
Pri služenju, po želji, preko možete posuti još malo kajmaka.

Za slanu tortu od heljdinih palačinki je potrebno:

Za testo:

Slana torta od heljdinih palacinki3 jajeta,
100 ml ulja,
0,7 l mleka,
300 g pšeničnog brašna,
150 g heljdinog brašna,
1 kašičica soli,
0,3 l vode.
Slana torta od heljdinih palacinki 
Za fil:

4 jajeta,
100 ml pavlake,
100 g kajmaka,
1 kašičica soli,
Slana torta od heljdinih palacinki200 g sira.

Tortu od heljdinih palačinki pripremiti na sledeći način:

Umutiti jaja pa dodati so, ulje, mleko, vodu i obe vrste brašna.
Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Ispeći palačinke.
Za fil pomešati jaja, pavlaku i sir pa posoliti po ukusu.
Pripremljenim filom mazati palačinke i ređati jednu na drugu u vatrostalnoj posud u kojoj će se peći.
Kada sav materijal bude potrošen, peći u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 30 minuta.

Monday, September 26, 2011

Voćni rolat

Rolat sa slike, isečen je na parčad a zatim je svako parče uvaljano u mlevene i seckane orahe a umesto kandiranog voća, upotrebljene su žele bombone.
Pravi recept za voćni rolat dat je u nastavku...
Voćni rolat



Za voćni rolat je potrebno :

200 g urmi,
200 g mlevenih oraha,
200 g suvih smokava,
100 g seckanih oraha,
Voćni rolat100 g kandiranog voća,
50 g suvog grožđa,
200 g šećera,
5 kašika prah šećera.

Voćni rolat pripremiti na sledeći način:

Samleti urme i smokve.
Dodati orahe (mlevene i seckane), kandirano voće i suvo grožđe.
Od šećera i malo vode skuvati gust sirup, dodati masi i dobro umesiti.
Oblikovati rolat, uvaljati u prah šećer i ostaviti da se stegne.

Thursday, September 22, 2011

Jednostavni kokos keksići



Jednostavni kokos keksici

Za jednostavan kolač sa kokosom je potrebno:

250 g margarina,
150 g šećera,
2 jajeta,
150 g kokosovog brašna,
pola kesice praška za pecivo,
Jednostavni kokos keksicikora limuna,
400 g mekog brašna.

Kokos kolač pripremiti na sledeći način:

Umutiti margarin pa dodati šećer, jaja, kokosovo brašno, struganu koru limuna, brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo debljine jednog prsta i raširiti na dasci.
Od testa, čašicom vaditi keksiće i ređati ih u nepodmazan pleh.
Pečene keksiće uvaljati u prah šećer.

Sunday, September 18, 2011

Sunday, September 11, 2011

Karamel štangle


Karamel stangle, kolac sa karamelama

Za karamel kolač je potrebno:

3 jajeta,
250 g šećera,
1 margarin,
200 g karamela (lešnik bombona),
300 g mlevenog keksa,
Karamel stangle, kolac sa karamelama50 g mlevenih lešnika (oraha),
100 g čokolade.

Karamel kolač pripremiti na sledeći način:

Umutiti mikserom jaja i šećer pa kuvati na pari uz stalno mešanje.
Kad se krem skuva (zgusne), dodati margarin i mešati dok se margarin ne rastopi.
Skloniti sa vatre.
Karamel stangle, kolac sa karamelamaU drugoj posudi rastopiti karamele sa 2-3 kašike mleka.
Rastopljene karamele dodati prethodnoj masi i dobro promešati.
Dodati keks i malo lešnika i dobro izmešati.
Masu sipati u podmazan četvrtast pleh.
Odozgo preliti glazurom od čokolade i posuti mlevenim lešnikom (orasima).
Staviti u frižider.
Kada se ohlade seći na štangle.

Thursday, September 8, 2011

Jednostavna salata




Za ovu salatu je potrebno:

150 g rendane pršute (ili na kockice iseckane šunka),
100 g feta sira,
Jednostavna salata4 kuvana jajeta,
malo peršuna,
nekoliko kapi soka od limuna,
malo bibera,
400 g pavlake,
50 g kačkavalja.

Jednostavna salataSalatu pripremiti na sledeći način:

Skuvati jaja pa izrendati jaja, kačkavalj i pršutu.
Feta sir izmrviti.
Sve navedeno pomešati.
Dodati jogurt, peršun, limun, pavlaku i promešati.
Ukrasiti po želji.

Thursday, September 1, 2011

Bonžita



Bonžita
Bonzita

Za bonžitu je potrebno:

8 kašika meda,

150 g šećera,

150 g suvog grožđa, 

250 g margarina,

250 g čokolade,

150 g seckanih oraha,

150 g pečenog susama,

250 g čokoladnih pahuljica.


Bonžitu pripremiti na sledeći način:


Kolac sa susamom i suvim grožđemMed, šećer, margarin i čokoladu pomešati i istopiti na tihoj vatri.

Kada se sve dobro izjednači, dodati orahe, susam, suvo grožđe  i čokoladne pahuljice.

Sve dobro izmešati i oblikovati po želji.



Bonzita sa suvim grozdjem
 

Kvalitetne naočari za sunce i okviri za dioptrijska stakla, povoljno

Retro Eyewear

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...